Kiitos kaikille viime leipäpostaukseen kommentoineille ja vinkkejä antaneille.  Taikinajuuri ja leivänleivonta osoittautuivat melko mielenkiintoiseksi uudeksi harrastukseksi.  Laitoin edellisellä leivontakerralla taikinajuurta jääkaappiin odottelemaan uutta leivontakertaa.  Herättelin nyt jääkaapissa uinunutta juurta muutaman päivän huoneenlämmössä, ja ruokin jauhoilla ja vedellä.  Tällä kertaa taikinajuuri alkoikin pulputtelemaan todella iloisesti, joten en laittanut näihin leipiin lainkaan lisähiivaa, ja kuten kuvasta näkyy, niin hyvin kohosivat.  Nyt uskaltauduin myös laittamaan vasemman puoleiseen leipään kauraleseitä ja oikean puoleiseen juustoraastetta.  Ja hyvää tuli molemmista.  Nyt laitoin taikinajuurta kuivumaan ja odottamaan seuraavaa leivontakertaa.  Saa nähdä, miten käy, herääkö juuri kuivatuksen jälkeen. 

Aloitin viime viikolla myös makeaan leivontaan tarkoitetun juuren valmistuksen, mutta se ei ainakaan toistaiseksi näytä kovinkaan lupaavalta.  Se on ollut nyt kuusi päivää kasvamassa, eikä kupli vielä lainkaan.  Valmista pitäisi olla kymmenessä päivässä.  Tosin ei se kasva homettakaan, joten se on tietysti ihan positiivinen merkki.  Taikinajuuren kasvattaja taitaisi tarvita avukseen mikroskoopin, jotta tietäisi, mitä siellä juuressa oikein vilistää, vai vilistääkö mikään .