Minulla on tällä hetkellä kaksi isompaa käsityötä kesken, eikä niistä kumpikaan valmistu ihan lähipäivinä, niin kiusaanpa teitä näillä leipomuksillani.  Tämä Amish friendship bread olisi nimensä puolesta sopinut eiliseen ystävänpäivään, mutta taikinajuuri valmistui vasta tänään, joten en voinut tätä vielä eilen leipoa.  Juuren ohje löytyy esimerkiksi täältä, mutta googlettamalla sama ohje löytyy monesta muustakin paikasta.  Tein juuren ilman hiivaa, ja juuren tekeytyminen kesti kymmenen päivää.   Minä olin vielä muutama päivä sitten aivan varma, että juuri ei ole onnistunut, mutta eilen juuressa vihdoin alkoi näkyä kuplia ja tänään leivoin siitä kakun.  Juuresta voi leipoa vaikka mitä, mutta koska en oikein tiennyt millainen tästä tulee, tein turvallisen kanelikakun.  Kakku ei yllättäen maistu lainkaan happamalta, vaan on oikein hyvää.  Rakenne on jollain tavalla pehmeämpi kuin tavallisessa kuivakakussa, mutta ei sekään ole huono juttu.  Tämä juuresta leivottu kakku olisi siis hyvin positiivinen yllätys.  Voin tehdä toistekin.